Case: Mariagerfjord kommune

I Mariagerfjord Kommune laver vi korte videoer, der skal vise, at de små lokalsamfund ikke er i afvikling, men tværtimod fantastisk udvikling. 

Målet

I disse år er Mariagerfjord Kommunes landdistrektteam i gang med det nationale projekt ‘Lokale Udviklingsplaner’ – også kaldet LUP. Formålet er at udvikle lokalsamfundene via borgerdrevne initiativer. Projekt er flerårigt, men nogle byer er allerede godt i gang med de initiativer, de har valgt at arbejde med. 

Projektet skal som så mange andre ende ud i rapporter, der beskriver arbejdet, og det var i denne sammenhæng, landdistriktet tog fat i os. 

Målet med videoerne er nemlig todelt. Mariagerfjord Kommune kan bruge videoerne i deres afrapportering af projektet og på deres hjemmeside som en levende præsentation af lokalsamfundene og dermed kommunen.  Derudover har lokalsamfundene også selv  mulighed for at bruge videoerne. 

Levende lokalsamfund og gode historier

Efter opstartsmødet med Mariagerfjord Kommune, udformede vi en basis-produktionsplan, der skal være grundstenen for de kommende produktioner. Flere af de lokalsamfund, der er med i projektet skal have produceret videoer, og derfor lavede vi en skabelon for produktionerne, så vi sikrer en rød tråd hele vejen igennem. Indholdet i produktionerne vil variere alt efter, hvilke historier og fokusområder det enkelte lokalområde har. Overordnet har videoerne til formål at vise, at de små lokalsamfund har meget at byde på, og dermed kan videoerne være med til at øge interessen for, og tilflytningen til, kommunen. 

Inden optagelsen af videoen om Snæbum-Hannerup mødtes vi med borgere fra området for at få indblik i, hvad der gør deres lokalområde til noget helt specielt. Det specielle for Snæbum-Hannerup er, at de har et rigt socialt liv, og dermed også et fantastisk sammenhold i byen – på tværs af alder og lokal anciennitet. For at flest muligt skulle kunne genkende sig i videoen, inkluderede vi både børnefamilier, modne par og ikke mindst nogle af de mange ildsjæle i byen. 

Videoen i sin fulde længde og de kortere versioner kommer til at at indgå i afrapporteringen af projekter, på sociale medier og på kommunens hjemmeside sammen med de kommende produktioner fra andre lokalsamfund i Mariagerfjord Kommune. 

Services

 • Konceptudvikling af grundformen til de kommende videoer. 
 • Afklaring af de mest relevante budskaber og målgrupper.
 • Afklaring af de vigtigste omdrejningspunkter, for at sikre maksimal relevans for både Mariagerfjord Kommune og lokalsamfundene.
 • Rådgivning om relevante platforme, så der er sammenhæng mellem indholdet, målgruppen og de ønskede budskaber. 
 • Udformning af en produktionsplan, for at sikre kvaliteten af både processen og indholdet. 
 • Udformning af spørgeramme til de forskellige udtalende personer. 
 • Forberedelse af udtalende personer og udførelse af interviews.
 • Flere versioner af videoen til brug på forskellige platforme.
 • Upload af billeder og video, så materialet ligger klar, så snart det er færdigt. 

Produkter

 • En video fra Snæbum-Hannerup á 5 minutters varighed med udtalelser. 
 • 5 kortere versioner af hovedvideoen. 
 • Løbende ‘behind the scenes’ materiale på vores kanaler, som Mariagerfjord Kommune kunne dele videre.
 • Videoen i en tekster og ikke-tekstet udgave. 
 • Stillbilleder fra videoen til rapporten og sociale medier. 

100% til stede i opgaven

”Samarbejdet med Marc og Maja har helt fra starten båret præg af deres lyst til at levere varen. De har været 100% til stede i opgaven og deres tilgang har været lige præcis som det kommunale team ønskede: Det blev båret af gode relationer. Hvis man bestiller et produkt hos Alkymedia, har man på intet tidspunkt en fornemmelse af, at det er en masseproduceret vare de tager ned fra en hylde og rækker én i håb om, at det passer dine behov – nej, de former det sammen med dig, hele vejen. De er fleksible, arbejdsomme og er kreative – og balancerer perfekt mellem at give kyndig rådgivning og levere præcis dét man ønsker. Vi kommer til at bruge Alkymedia igen – og igen. De er det perfekte valg, hvis man ikke ønsker et stort, koldt produktionsselskab, men derimod virkelige, venlige og hjertelige mennesker at arbejde sammen med.”
Jonathan Vestergaard Linnemann
Landdistrikts- og Kommunikationskonsulent
Mariagerfjord Kommune

Se flere cases

Hør mere om jeres muligheder